Amsterdamcongreslocaties Amsterdamvergaderen Amsterdam

KIT | Conferences and Events

Welkom bij het KIT | Conferences and Events

Er zijn maar weinig locaties die net zo stijlvol en inspirerend zijn voor uw event, congres of speciale gelegenheid als het Royal Tropical KIT | Conferences and Events. Het gebouw, wat in 1926 na een bouw van elf jaar werd opgeleverd, en haar oprichters hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis voor de internationale handel en de interculturele diversiteit. Al deze elementen zijn bewaard gebleven, waardoor het gebouw het perfecte decor voor uw congres of speciale gelegenheid vormt en past bij elke doelgroep of thema. Maak uw entree via de imposante Marmeren Hal en laat de kenmerkende architectuur in neorenaissancestijl op u inwerken. Door deze indrukwekkende hal maakt u een verpletterende indruk op elke bezoeker in het KIT | Conferences and Events.

Naast een adembenemende ontvangsthal, bieden wij u een auditorium met 450 zitplaatsen en een scala aan vergaderruimtes om uw congres, vergadering, trouwdag of vele andere zakelijke of privé evenement te laten slagen. Alle zalen zijn uitgerust met moderne congresfaciliteiten en professionele audiovisuele en ICT-voorzieningen. U kunt uw congres of ander event eenvoudig combineren met een overnachting in het Amsterdam Tropen Hotel. Wij zorgen ervoor dat het u aan niets zal ontbreken.

Wilt u weten wat we voor uw event kunnen doen? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.

Marmeren Hal

De imposante achthoekige Marmeren Hal – de entree van het gebouw – ligt centraal ten opzichte van de overige zalen. De hal is zeer geschikt als ontmoetings- en netwerkruimte en vormt een stijlvolle omgeving voor diners en recepties. Ook deze ruimte is toegerust met moderne congresfaciliteiten, professionele audiovisuele en ICT-voorzieningen.

Foto Marmeren Hal:


 
Oppervlakte:                
295 m2

Maximale capaciteit:     600 personen

Máxima Theater

Het Máxima Theater is een fraai uitgevoerd auditorium met een vaste theateropstelling en een groot podium. Achter de zaal bevinden zich de kleed- en artiestenkamers.

Foto Máxima Theater:

Oppervlakte:                 390 m2

 Maximale capaciteit:     450 personen


Mauritszaal

De Mauritszaal is een klassieke blauw/groene sfeervolle ruimte geschikt voor symposia, seminars, lezingen, vergaderingen, debatten of als trouwlocatie met prachtig uitzicht op de Mauritskade en de gracht. Deze ruimte ligt aan een aparte gang die in verbinding staat met de Marmeren Hal.

Foto Mauritszaal:


Oppervlakte:                100 m2

Maximale capaciteit:     100 personen


Downingstreet

Waar vroeger de directievertrekken waren, spreken wij nu over Downingstreet. De directievertrekken waren de Raadzaal, de Bestuurskamer en de Regentenkamer. Deze drie kamers zijn door middel van de tussendeuren met elkaar verbonden en tezamen te reserveren voor uw event in het Koninklijk Tropen Instituut (KIT).

Foto Downingstreet:

Oppervlakte:                100 m2

Maximale capaciteit:     110 personen

Raadzaal

De Raadzaal is een klassiek rode sfeervolle vergaderruimte mede dankzij de authentieke open haard met monumentale schouw. De Raadzaal heeft uitzicht op de binnentuin van het gebouw.

Foto Raadzaal:

Oppervlakte:                 66 m2

Maximale capaciteit:     45 personen

Emmazaal

De Emmazaal is een royale blauw/grijze fraai gedecoreerde ruimte die zich leent voor verschillende vergaderopstellingen.

Foto Emmazaal:

Oppervlakte:                45 m2

Maximale capaciteit:     30 personen

 

Houtkabinet

Een intieme, prachtige kamer met een antiek kabinet met daarin alle houtmonsters in de vorm van oude boeken. Geschikt voor vergaderingen in kleiner gezelschap, intiem diner of kleine receptie.

Foto Houtkabinet:

Oppervlakte:                30 m2

Maximale capaciteit:     20 personen

Contactgegevens

KIT | Conferences & Events
Mauritskade 63
1092 AD Amsterdam

Tel:  + 31 20 568 85 04
Email:    events@kit.nl
Website: www.kit.nl/conferences-and-events/