ss Rotterdam

Als voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn en cruiseschip heeft het ss Rotterdam vele wereldzeeën bevaren. Ontdek de vele verhalen van “La Grande Dame” en beleef de authentieke sfeer. Hotel, restaurants, bars, terras, bijzondere evenementenlocatie, attractie, trouwlocatie, kantoren en meer! Het ss Rotterdam biedt iedere bezoeker en gast een unieke ervaring met een werelds uitzicht op de Maas en de skyline van Rotterdam! Het ss Rotterdam ligt permanent aangemeerd in Rotterdam en is makkelijk bereikbaar. Bovendien is het schip vrij toegankelijk.

 

Het ss Rotterdam kent prachtige authentieke zalen die zijn voorzien van alle moderne faciliteiten. Er zijn onder andere diverse break-out rooms, een prachtige Grand Ballroom, een hemelse Sky Room, de schitterende Odyssee Room en La Fontaine Room (de voormalige dinerzalen) en een uniek Theatre dat plaats biedt aan 500 gasten! De volledig uitgeruste ruimtes op het schip zijn geschikt voor talloze gelegenheden; een managementvergadering, een meerdaags congres of een groot personeelsevenement van 10 tot 3.500 gasten. Het ss Rotterdam verzorgt het plannen, organiseren en uitvoeren van uw congres en evenement aan boord.

 

Overnacht voor of na uw meeting of event aan boord
De mogelijkheid bestaat om tijdens uw event een overnachting te boeken, want aan boord bevindt zich tevens het 4-sterren hotel. Alle 576 originele ‘hutten’ van het schip zijn omgetoverd tot 254 moderne hotelkamers, ingericht in de designsfeer van de jaren ’50 en verdeeld in drie bijzondere thema’s: Manhattan, Bahamas en Original. De thema’s zijn gekozen naar de cruises die het schip in vroegere tijden heeft gemaakt. Begin uw dag met een uitgebreid Internationaal cruise ontbijt in het ongedwongen Lido Restaurant, borrel ’s middags in de Captains Lounge of de Ocean Bar en sluit de avond af met een culinair diner in de Club Room. Van april tot en met september kunt u ook heerlijk genieten op het Lido terras met een werelds uitzicht op de Maas en de skyline van Rotterdam. Aan boord worden ook diverse inspirerende rondleidingen aangeboden.

 

Verblijven aan boord, betekent uw eigen horizon verkennen, uw blik verruimen en u een kosmopoliet voelen in Rotterdam. Kortom, werelds genieten!

 

Bereikbaarheid
Met haar ligplaats aan het 3e Katendrechtsehoofd en een eigen parkeerterrein heeft het ss Rotterdam een centrale ligging in Rotterdam. Het schip is uitstekend bereikbaar over water (Watertaxi), per auto (A4, A13 en A15) en met het openbaar vervoer (metrostation Rijnhaven en bus 77).

ss Rotterdam
3e Katendrechtsehoofd 25
3072 AM  Rotterdam
010-206 65 33
info@ssrotterdam.nl
www.ssrotterdam.nl