Laurenskerk

Sinds de Middeleeuwen is de Laurenskerk voor Rotterdam en omgeving de locatie bij uitstek voor evenementen, officiële bijeenkomsten, vieringen, uitreikingen, tentoonstellingen en uitvoeringen. De sfeervolle locatie, de ruime oppervlakte en de centrale ligging maken de Laurenskerk geschikt voor evenementen op nationaal en internationaal niveau. In de Laurenskerk is zowel plaatsing van stoelen als standbouw mogelijk. De monumentale kerk is van maandag tot en met zaterdag te huur en beschikt over moderne faciliteiten.

Capaciteit
De Laurenskerk kan op flexibele wijze worden ingedeeld aangezien er geen vaste zitplaatsen (banken) zijn. Wanneer u van plan bent een activiteit in de Laurenskerk te organiseren denken wij graag met u mee over mogelijke indelingen. Per activiteit kan bekeken worden welke indeling het beste aansluit bij zowel de activiteit als het aantal personen. De kerk heeft zo’n 3.300 m2 vloeroppervlakte.

Theateropstelling 1.200 personen
Receptie of buffet 2.000 personen
Diner 1.250 personen

Zoekt u een historische locatie met karakter, sfeer en klasse voor groepen? Dan heten wij u van harte welkom! Het monumentale gebouw van de Laurenskerk heeft van oudsher naast een godsdienstige functie een maatschappelijke functie gehad.

Congres/vergadering/workshop
Voor zowel grote als kleinere groepen is de Laurenskerk een geschikte congres- en/of vergaderlokatie. Als congresorganisator weet u dat elk congres zijn eigen vorm heeft. Gezien de uitgebreide oppervlakte zijn er legio mogelijkheden om uw congres te plaatsen, bijvoorbeeld met een podium in theateropstelling en  ruimtes voor de ontvangst, pauzes en borrel en een cateringwerkruimte.

Voor een kerk van deze oppervlakte denkt u wellicht niet zo snel aan de kleinere groepen. Echter, wij hebben een dergelijk programma al diverse keren geplaatst. U kunt dan gebruik maken van de gehele kerk. Na een plenaire sessie, wordt bijvoorbeeld uiteen gegaan voor de subsessies. En dan is er daarna ook nog ruimte over voor een afsluitende borrel of diner. De gehele ruimte wordt gebruikt, echter op een dusdanige manier dat de sfeer intiem blijft en zeker niet te groot is.

Beurs/modeshow
Uw beurs nu eens op een andere plaats dan de gebruikelijke business- en congrescentra? Kies dan een keer voor de inspirerende omgeving van deze eeuwenoude kerk. Ook uw productpresentatie is bij ons in goede handen. Door het grote podium hebben wij zelfs ruimte voor een spectaculaire onthulling. Het middenschip is tijdens uw beurs of productpresentatie de plaats voor een sfeervolle netwerkborrel of diner!

En wat denkt u van de catwalk voor uw modeshow tussen de pilaren, onder de grote kroonluchters en tegen de achtergrond van het beroemde kerkorgel! De ambiance voor een topcollectie!

Lunch/diner

In een sfeervolle ambiance kunt u hier dineren en lunchen met groepen van 100 tot 1.000 personen. In het eerste geval gebruikt u alleen het middenschip voor het diner en worden de ruimtes er naast gebruikt voor ontvangst en bijvoorbeeld een kleine pauze en changement (klik hier voor de ingetekende plattegrond). In het laatste geval wordt de gehele kerk gebruikt, waarbij uiteraard de garderobe en ontvangst- en cateringwerkruimte niet vergeten worden (klik hier voor de ingetekende plattegrond).

Dineren en lunchen kan bij ons aan klassiek gedekte ronde tafels, maar wat denkt u bijvoorbeeld van eens een keer lange tafels van wel 50 personen te plaatsen? Of dinertafels op statafelhoogte waar uw gasten aan barkrukken dineren? Mogelijkheden te over! Voor alle mogelijkheden en het bespreken van uw wensen en voorkeuren kunt u contact opnemen met de Laurenskerk.

Catering
Bij recepties, feesten, lunches en buffetten is de catering bij de medewerkers van de Laurenskerk in uitstekende handen. Onze cateringkaart zenden wij u op verzoek graag toe. Er kan echter ook gekozen worden voor externe catering. Zij weten de weg in de Laurenskerk en kunnen letterlijk zorgdragen voor de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ bij uw evenement. Bij externe catering wordt door de Laurenskerk 10% Food & Beverage toeslag in rekening gebracht.

De Laurenskerk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en is er ruime parkeergelegenheid op loopafstand.

Sint-Laurens kerk
Grotekerkplein 27
3011 GC  Rotterdam
010-4131494
info@laurenskerkrotterdam.nl
www.laurenskerkrotterdam.nl