Amsterdamcongreslocaties Amsterdamvergaderen Amsterdamzaalverhuur Amsterdam

De Burcht Amsterdam

Een gebouw met een rijke geschiedenis

De Burcht is in 1899 ontworpen en gebouwd door Berlage voor de Algemeene Nederlandsche Diamantbewerkersbond. In 2010 is het gebouw grondig gerestaureerd door de huidige eigenaar, de Vereniging Hendrick de Keyser. Daarbij is het ontwerp van Berlage zoveel mogelijk hersteld. Niet alleen laat het gebouw aan de buitenkant zien, hoe hij het bedoeld heeft. Ook de oorspronkelijke indeling is teruggebracht en de door Berlage tot in detail ontworpen inrichting is waar mogelijk hersteld. Hierdoor is een unieke locatie met een zeer bijzonder karakter beschikbaar gekomen voor uw conferentie of evenement.

Entree en receptie
De hal en het trappenhuis zijn zeer indrukwekkend. De lamp is in 1919 toegevoegd en een ontwerp van Eisenloeffel. In de nieuwe glaswand voor de receptie is een foto verwerkt van vroegere werknemers van de Burcht.

Bondsraadszaal
De Bondsraadzaal op de bel-etage is de belangrijkste zaal. Hier kwamen de leden bijeen. De schilderingen laten het wezen en het doel zien van de enorme strijd die de arbeiders hebben gevoerd om zich te bevrijden. Ze tonen de eigenschappen en deugden van het strijdend proletariaat: een staker die zich niet laat omkopen, een arbeidersvrouw die zich niet door armoede laat dwingen. En de schilderingen laten de stralende toekomst zien.

Voor congressen en vergaderingen is de Bondsraadzaal ideaal. In theateropstelling biedt deze zaal ruimte aan 130 personen. Aansluitend kunt in deze zaal of de ernaast gelegen Diamantzaal uw borrel, lunch of receptie houden.

Bestuurskamer en vergaderen
De inrichting van de bestuurskamer is een geschenk van jonge leden aan het bestuur in 1911 om de invoering van de 8-urige werkdag te gedenken. De schilderingen laten de 8-urige werkdag zien. Dat is een enorm hoogtepunt in het bestaan van de bond. In de Bestuurskamer kunt u terecht voor een kleine vergadering tot 8 personen. Op deze etage bevinden zich nog twee ruimtes voor 8-10 personen.

Roland Holstzaal
Op de bovenste verdieping is een tweede grote zaal, die veel soberder is gehouden. Verder is hier de bibliotheek. Op de bovenste verdieping van de Burcht bevinden zich de Bibliotheek en de Roland Holstzaal.

De Roland Holstzaal biedt plek aan 80 personen in theateropstelling.
De Bibliotheek leent zich uitstekend voor workshops, lunch borrel en pauze.
    

Contactgegevens

De Burcht
Henri Polaklaan 9
1018 CP Amsterdam
020-6241166
info@deburcht.nl
www.deburcht.nl